Hvis du...


Månafossen
Månafossen - 92 meter fritt fall
Månafossen 2
Foto: Geir Einarsen
Natur
Månafossen er blant fylkets vakreste og mektigste fossefall. Fra parkeringsplassen går en til fots på sør- østsiden av elva. Stien opp til Månafossen kan til dels være bratt og ulent. Flere steder er det satt opp trapper og kjettinger til å holde seg i på de bratteste bergene. Fra stien får en utsyn over Månafossen som har et fall på 92 meter, og er en av Rogalands største turistattraksjoner.
Turen går videre inn den vakre Måndalen og fram til Månavatnet. På Mån har Jæren friluftsråd restaurert det gamle gardshuset og på de gamle grunnene etter uthuset er det bygget en fløy for overnattig.
Fra Månavatnet forsetter stien gjennom Fidjadalen til Fed og Fidjastølen før en kommer til Blåfjellenden, hvor Stavanger Turistforening har overnattingssted.
 Månafossen 3
Foto: Marit S. Kvaale

Aktiviteter
Naturopplevelser og turgåing er de dominerende aktiviteter i området. Grasslettene ned mot elva egner seg til telting, og det er fremdels muligheter for å få en fjellørret på kroken. Dalen omkranses av fjellpartier opp mot 1000 meters høyde. Fjelltoppene er nok en utfordring for de aller sprekeste.

Adkomst
Følg E 39 til Ålgård. Ta av ved Vaule bru, følg derfra Rv. 45 forbi Oltedal og Dirdal til Gilja, og ta der veien til Frafjord. Forsett videre til Eikeskog og Jæren friluftsråds parkeringsplass. Parkeringsavgift kr 20,- som betales i oppsatt boks.
Det tar ca 15-25 minutter å gå opp fra P-plassen.
Det kommer an på hvor fort du ønsker å gå.Tilbake
Skriv utSkriv ut

[ Sist oppdatert 12/27/2010 ]

Gjesdal kommune, Rettedalen 1, 4330 Ålgård. Telefon 51 61 11 00. E-post: postmottak@gjesdal.kommune.no. Webmaster: inger.marie.refsland@gjesdal.kommune.no