Arbeidsuke hos ordføreren

Ordfører og abeidsukeordfører - Klikk for stort bildeOrdfører og abeidsukeordfører Gjesdal kommune Denne uka har jeg hatt arbeidsuke hos ordføreren.

Før jeg skulle jobbe en uke i kommunen var jeg ganske uvitende om hvordan en kommune fungerte. I mine øyne var ordførerjobben bare å sitte i lange, kjedelige møter, og av og til reise ut og klippe snorer. Etter å ha jobbet her i en uke nå, har jeg jo skjønt at det ikke er helt sånn. Det har vært nesten motsatt.

Møtene jeg har vært med på har for det meste vært spontane, korte møter. Det er jo selvfølgelig et og annet møte som er ganske langt og kjedelig, men mesteparten er ikke sånn. Temaene som det snakkes om er jo ikke så lette for meg med en halv ukes erfaring å sette seg inn i, men det forventet jeg ikke at de skulle være.

Når det gjelder klipping av snorer har det ikke vært så mye aktivitet. Jeg har derimot vært med på sykkeltur, og flere bedriftsbesøk.

Jeg har også lagt merke til hvor ofte disse spontane møtene kom. Det var ganske ofte at stillheten ble brutt av noen som ville diskutere noe. Det var litt kjekt også da. Greit å få en pause fra arbeidet av og til.

Alt i alt har det vært en veldig kjekk uke. Den har vært veldig variert, og det har, for det meste av tiden, vært noe å gjøre.

Av Jakob Wadel

På sykkeltur med Frivilligsentralen - Klikk for stort bildePå sykkeltur med Frivilligsentralen Gjesdal kommune Ordførerstime 1 - Klikk for stort bildeOrdførerstime 1 Gjesdal folkebibliotek