Bedriftsbesøk Gjesdal Blikk

Omvisning i selskapets lokaler. F.v. Frode Fjeldsbø, Håvard Hermannsen, Oddbjørn Løvdahl og Knut Underbakke - Klikk for stort bildeOmvisning i selskapets lokaler. F.v. Frode Fjeldsbø, Håvard Hermannsen, Oddbjørn Løvdahl og Knut Underbakke

Etter besøket hos Lightup AS gikk turen for ordfører Frode Fjeldsbø, rådmann Knut Underbakke og næringsansvarlig André Andreassen videre til Opstad og selskapet Gjesdal Blikk AS.

Publisert av André Andreassen. Sist endret 06.03.2015

Historien

Gjesdal Blikk ble opprinnelig stiftet av Oddbjørn Løvdahl tilbake i 1990. Ni år og ti måneder senere ble selskapet kjøpt opp av Lie Blikk, hvor Oddbjørn arbeidet i noe mer enn 5 år. I 2006 han stiftet på nytt selskapet Gjesdal Blikk, og i 2010 flyttet man til dagens lokaler på Opstad hvor man disponerer ca 1400 kvm.

I dag har selskapet 16 ansatte og en omsetning på over 30 millioner.

Et variert produktspekter

Hovedproduktet til selskapet er ventilasjonssystem og tilbehør, noe som har blitt drevet frem gjennom økt fokus på inneklima de siste årene, og representerer nå over 50 % av selskapets omsetning. I 2007 gjorde Gjesdal Blikk noe så utradisjonelt som å satse mot campingmarkedet, og man leverer i dag bl.a. tilbygg til campingvogner. Selskapet har flere modeller og rådmannen sier seg godt fornøyd med de ulike modellnavne som er: ”Storahuset”, ”Veveriet” og ”Stamphuset”.

Gjesdal Blikk har gradvis utvidet sin produktportefølje, og for å kompensere for den sesongbetonte etterspørselen av tilbygg til campingvogn har man startet med salg og installasjon av varmepumper for å klare å holde et jevnt aktivitetsnivå.

Campingvogntilbygg sett innenfra. F.v. Knut Underbakke, Frode Fjeldsbø og Oddbjørn Løvdahl - Klikk for stort bildeCampingvogntilbygg sett innenfra. F.v. Knut Underbakke, Frode Fjeldsbø og Oddbjørn Løvdahl

Fokus på samarbeid

Gjesdal Blikk er opptatt av å ha et godt samarbeid med både næringsliv og utdanningsinstitusjoner i kommunen, og per i dag har man alltid inne en til to lærlinger i bedriften.

Kommunen takker for et godt besøk hos en tradisjonsrik og utviklingsorientert bedrift med god forankring i Gjesdal.

For mer informasjon se www.gjesdalblikk.no