Aktuell informasjon

Gjesdal kommune går over til å sende sms med informasjon til de som tester positivt på covid-19

- Frem til nå har de som tester positivt for covid-19 blitt kontaktet av smittesporingsteamet, men det er det ikke lengre kapasitet til. Smittesporingsteamet vil fortsatt være tilgjengelige på telefon for de som har behov for veiledning, sier Stig Egeland, kommunalsjef i Gjesdal kommune.

Hva gjør du ved positiv hurtigtest?

1. Gå inn på https://hjemmetest.remin.no/ og registrer testen din. Du vil da motta en SMS med informasjon om hvordan du skal forholde deg.

2. Logg inn på www.c19.no og bestill PCR test på Klepp for å få bekreftet resultatet. Hvis du har fått tre doser covid-vaksine, eller to doser og har vært syk med korona en gang, skal du ikke ta PCR-test ved positiv hurtigtest.

3. Informer barnehage/skole eller arbeidsplass om at du har testet positivt for Covid-19.

4. Isoler deg fra de du bor sammen med – helst med eget rom og toalett.

Dersom du tester positivt på PCR-test uten å ha registrert positiv hurtigtest, vil du motta informasjon fra smittesporingsteamet.

_ _ _

Følg med på kommunens hjemmeside for oppdatert informasjon.