GOD START: Snart foreldre for første gang?

Gravid mage  - Klikk for stort bilde

GOD START kurs for førstegangsforeldre før fødsel fortsetter. Se kursdatoene for 2018.

Plakat - kursdatoer 2018 (PDF, 459 kB)

Påmeldingsskjema (DOC, 29 kB)

Gjesdal kommune har utviklet kurspakken ’GOD START’. Dette er et tilbud som gis alle førstegangsforeldre før fødsel. Første del av kurset er å gjøre deltakerne oppmerksomme på hvordan samlivet kan påvirkes av at det kommer et barn inn i familien, hvordan man styrker det gode i samlivet og bevarer hverandre i den nye situasjonen. Andre del av kurset er rettet på tiden etter fødsel og hvordan foreldrene kan gi barna en trygg tilknytning og styrke barnets utvikling i en positiv retning. Teori om barns utvikling knyttes sammen med eksempler og tips.

Kurset er gratis og gjennomføres over 2 kvelder. Kursholdere er et ektepar, en helsesøster og to barnehagehagestyrere. Alle har lang fartstid.

Gjesdal kommune har tilbudt kurset ”GOD START” siden 2010 og tilbakemeldingene fra deltakerne er positive. Her er noen av kommentarene:
”Jeg ble oppmerksom på ting jeg ikke hadde tenkt på før”
”Vi lærte mer om hvordan barnet opplever verden i starten av livet”
”Bra inspirasjon, passe mengde og lett fordøyelig”
”Mye god informasjon, gode råd, lærerikt og bra kurs”
”Vi lærte mye om oss selv og hverandre”

Kurset er en del av Gjesdal kommunes satsing på gode oppvekstforhold for barn og unge. Vi vet hvor viktig kontakten mellom barn og foreldre er for at barn lærer om seg selv og verden omkring. Det er foreldrene som er de viktigste i barns liv, og foreldre har stor betydning for barns trivsel og utvikling. Derfor mener vi det er viktig å tilby dette kurset til alle førstegangsforeldre før fødsel.

Dersom dere ønsker mer informasjon om innholdet i kurset kan dere ta kontakt med en av kursholderne, Marianne H. Grande tlf. 970 95 169.