Kongen kommer

Kongen gjør som Bjørnstjerne Bjørnson. Han velger seg april. Den 17. april kommer Kong Harald for første gang på offisielt besøk til Gjesdal. Han skal først treffe et knippe barn og unge på Gjesdal ungdomsskole, før han sammen med 80 innbudte gjester fra Gjesdal og Bjerkreim skal spise lunsj i Lokstallen.

Kongen har som mål å besøke alle norske kommuner. Kong_Harald - Klikk for stort bilde Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff

Dette har selvfølgelig jeg som ordfører fått nyss i. Kongen har ikke tidligere besøkt Gjesdal og Bjerkreim kommuner. Derfor inviterte vi ordførere ham til å besøke oss i vår. Det passet inn i hans kalender og reiseprogram i vårmåneden april. Selv om vinteren har vart lenge i år, håper vi det våres frem til han kommer, nøyaktig en måned før nasjonaldagen.

Siden Gjesdal kommune er en av kommunene i landet med yngst befolkning, har vi valgt å legge vekt på barn og unge i vårt møte med Kongen. Derfor vil besøket på Gjesdal ungdomsskole handle om barn og unge. Representanter for alle skolene i kommunene vil fortelle om hva de er opptatt av, og unge artister fra Gjesdal kulturskole og Dirdal skole vil opptre for Kongen.

Lokstallen - Lura Turistheim - Klikk for stort bildeKongen spiser lunsj i Lura Turistheims flotte restaurant i Lokstallen. Lokal mat og drikke fra Gjesdal og Bjerkreim vil stå på menyen.

Kongens kortesje vil kjøre i langsom fart fra Gjesdal ungdomsskole, gjennom Rettedalen, Ole Nielsens vei og Torgveien til Lokstallen. Barn fra skolene vil stå langs løypen, og barn fra kommunens barnehager vil møte ham på det nye torget.

Langs løypen vil det også være plass for ytterligere publikum som vi regner med vil komme tallrik til Ålgård sentrum for å følge denne begivenheten. Her finner du mer informasjon om selve besøket, tidsrom og løypen kongens kortesje vil følge.

Frode Fjeldsbø
Ordfører