Medseilere til Tall Ships Races sommeren 2018

Stavanger kommune inviterer bedrifter i regionen til å sende medseilere med seilskutene under den internasjonale seilskuteregattaen The Tall Ships Races i sommer.

The Tall Ships Races er et ungdomsarrangement med hovedformål å få ungdom mellom 15-25 år til å møtes i vennskapelig seilas på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn. Seilasene skjer på tradisjonelt riggede seilskuter.

Medseilerprogrammet er etablert i forbindelse med at Stavanger skal være vertshavn for regattaen i dagene 26.-29. juli i år.

Sist Stavanger var vertshavn, i 2011, sendte de hele 225 unge, noe som den gang var Tall Ships-rekord. Denne rekorden ønsker vi å slå i år - i godt samarbeid med næringslivet og kommunene i regionen.

Hva er en medseiler?
En medseiler er en ungdom i alderen 15-25 år som får muligheten til å seile en etappe under The Tall Ships Races.

Om bord blir medseilerne en del av laget som skal konkurrere, seile og ta vare på hverandre i alle slags utfordringer og vær. De vil gå sjøvakter, oppleve havet og samholdet om bord, og komme hjem med nye erfaringer og vennskap.

Medseilerne vil få nødvendig opplæring av skutenes faste mannskaper og trenger derfor ikke ha seilerfaring fra før.

Praktisk informasjon
En medseilerplass i 2018 koster kr. 15 000 pr. stk. Dette inkluderer transport til/fra utenlandsk vertshavn (til/fra Stavanger/Sola) samt kost og losji om bord.

The Tall Ships Races 2018 Stavanger vil stå for plassering av medseilerne på skutene samt alle avtaler, reiseopplegg, reiseledelse og informasjon til medseilerne. Stavanger vil også ha voksne kontaktpersoner tilgjengelig i utenlandske vertshavner.

Mer informasjon om medseilerprogrammet for 2018 finnes på http://tallships.no/nb/hjem/