Ordfører giftekniv

Med virkning fra 1. januar 2018 har kommunene overtatt ansvaret for borgerlige vielser. I Gjesdal har vi på de to første månedene hatt fire vielser på Storahuset.

Gifteringer - Klikk for stort bilde Reidun Solli Skjørestad Som ordfører har jeg ivret for at kommunene skulle ta over dette ansvaret fra domstolene. De vi har giftet bort så langt, gir uttrykk for at de setter pris på dette kommunale tilbudet, det oppleves som mer personlig og nært enn det ville vært å gå til domstolen. Personlig er jeg av den oppfatning at dette skaper positive bånd mellom innbyggerne og kommunen. Vi er til for dere innbyggere. Da er det positivt at vi på en enkel og verdig måte kan bidra ved en slik viktig tilskyndelse i innbyggernes liv.

Loven gir ordfører og varaordfører rett til å utføre vielser. I tillegg har kommunestyret i Gjesdal bestemt at rådmann, Knut Underbakke, og personal og organisasjonssjef, Linn Kristin Haga, skal ha denne retten. Så langt har alle unntatt rådmannen vært bryllupsseremonimestre på Storahuset. Den første kommunale vielsen var det varaordfører, Henry Tendenes, som fikk æren av å gjennomføre.

Henry Tendenes vier det første paret - Klikk for stort bildeHenry Tendenes vier det første paret Vielsene har så langt funnet sted på Storahuset, de neste fire bryllupsseremoniene vil finne sted der brudeparene har bestemt at festen skal være. Vi vil derfor ha ærend både på Byrkjedalstunet og Hellandstunet før sommeren.

Smartkommunen Gjesdal har selvfølgelig organisert så mye som mulig av dette på nett. Her kan du blant annet velge seremonispråk, nynorsk, bokmål eller engelsk. Mer informasjon om kommunens vielser finner du her.

Frode Fjeldsbø

ordfører