Tusen takk! Dere er gode.

Kulturminnedagen 2017 - Klikk for stort bildeKulturminnedagen 2017 Reidun Solli Skjørestad og Edvard Vigesdal

På søndag markerte vi kulturminnedagen i Gjesdal kommune og for et oppmøte, for en entusiasme, for et engasjement.

Søndag klokka 12:30 var det kick-off i Ålgård gamle kirke. Klokka 13:15, når det var over, og publikum begynte å sive ut av dørene der oppe, var det helt klart for oss som stod spente å ventet på ungdomshuset – det kom til å bli trangt!

Nå skal vi ikke gå i dybden på hva som foregikk under kulturminnedagen. Mange av dere var der jo og fikk det med dere. Tenkte vi kunne lage et lite minnehefte for dagen med bilder samt skuespillet som ble fremført. Litt sliten i skrivende stund, men følg med på nettsidene til kommunen eller på facebook så sier vi ifra når det er klart.

Det denne lille artikkelen skulle handle om var takk. Tusen takk til alle som kom! Det var så stas at dere tok turen, tålte å stå trangt, hørte etter på historiene og musikken, kom dere fort inn og ut av lokalene for neste post, marsjerte stolt etter korpset og stoppet trafikken. Tusen takk for at dere så ut som dere koste dere både med arrangement og ikke minst med hverandre.

Den aller største takken må jo gå til de mange som har bidratt. Takk til Eddie og Ørnulf for historie og for å utfordre oss til å ta tak i Ålgårdssangen og for all oppbakking underveis, takk til Ingvild, Ole og Reimond for lokalkunnskapen, takk til skuespillerne med deres flotte regissør Santiago, takk til NYCMF for musikken, takk til Ålgård skolekorps for vår mini 17. mai tog, takk til Solås skole og Øystein for sin flotte Ålgårdssang, takk til Arne for orgelmusikken, takk til 4H og til Crew på ungdomshuset for en enorm arbeidsinnsats på selve dagen og for at dere vet hva som skal til lenge før vi i det hele tatt hadde tenkt tanken. Dere er alle helt utrolige. En stor takk også til Smiafilm og Reidun for å forevige øyeblikkene, takk til Silje for lokalene og innsatsen på Udlahuset, takk til Ålgård Rotary og Ålgårdsbanens venner for bildematerialet og toguniform. Og tusen takk til Jæder for maten.

Ryktene skal ha det til at rundt 150 stk var med på den dramatiserte ålgårdsvandringen. Det var litt vanskelig å telle, men i forhold til antall gratis burgere og vafler som ble inntatt så kan vi nok se for oss at det stemmer sånn noenlunde.

Vi håper vi ser dere igjen snart.

Kulturavdelingen og Mari Rettedal Westlake – produsent