Å tiltrekke seg arbeidsplasser

Klikk for stort bildeRavndal Staalbygg André Andreassen Gjesdal kommune arbeider for at flere bedrifter skal etablere seg på Skurve, Ålgård, Oltedal eller Dirdal/Gilja. Selv om undersøkelser viser at vi er en svært næringsattraktiv kommune, som har hatt en markant vekst i antall arbeidsplasser de seineste årene, så er det svært mange gjesdalbuer som må pendle ut av kommunen for å finne arbeid. En viss arbeidspendling er både ønskelig og naturlig i et dynamisk arbeidsliv slik vi har det på Nord Jæren, men vi ønsker oss en bedre balanse. Derfor jobber kommunen målrettet for å tiltrekke seg nye bedrifter med nye arbeidsplasser.


Gjesdal er en sauekommune. Det skapte grunnlag for etablering av ullvareindustri både på Ålgård og i Oltedal. Aalgaard Uldvarefabrik og siden DFU var i tiår en hjørnesteinsbedrift på Ålgård, slik Svanedal og Gjestal Spinneri var det i Oltedal. Selv om ull og garn fremdeles er betydningsfullt i Oltedal ved House of Yarn og Viking garn, representerer disse flotte bedriftene bare en liten del av arbeidsmarkedet i Gjesdal i dag.

Klikk for stort bilde

Etter at nedgangen begynt i ullvare- og tekoindustrien på 60- og 70-tallet, har arbeidet for å etablere nye virksomheter og arbeidsplasser i kommunen vært viktig. Planene for og etableringen av Gjesdal næringspark på Skurve handlet i stor grad om arbeidsplasser. Nå er det etablert noen titalls bedrifter med flere hundre arbeidsplasser der. Kommunens satsing har slik båret frukter. Selv om Skurve og Ålgård er størst, har vi også svært viktige bedrifter både i Oltedal og Dirdal/Gilja. I tillegg til de nevnte garnbedriftene I Oltedal representerer Gilje Tre, Byrkjedalstunet, Cargill og Norstone viktige bedrifter med svært viktige arbeidsplasser i indre deler av kommunen.
 

Klikk for stort bildeCargill André Andreassen Klikk for stort bildeGjesdal Blikk André Andreassen Vi spiller på det som er våre
naturlige fortrinn – nærhet til alt. Vi ligger tett på både nåværende og fremtidig E39, bedriftene som kommer hit vil ha kort vei til hele Nord Jærens næringsliv, vi har god lokal infrastruktur og det er kort vei til en løsningsorientert og lett tilgjengelig kommuneadministrasjon. For innbyggerne er det kort vei til Nord Jærens mange kommersielle og kulturelle tilbud, kort vei til flott natur, gode kommunale tjenester og flotte oppvekstmuligheter.

 

Kommunen er opptatt av å være i dialog med næringslivet i kommunen. Derfor besøker ordfører, rådmann og næringssjef årlig et godt titalls bedrifter. Vi ønsker å bli bedre kjent med næringslivsaktørene i Gjesdal, store som små. Les rapporter fra andre bedriftsbesøk.

 

 

Frode Fjeldsbø
ordfører

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573