Barn og unges kommunestyre 2017

Spørsmål til politikerne - Klikk for stort bildeSpørsmål til politikerne Ordfører Frode Fjeldsbø og ungdomsordfører Emilie Martinsen - Klikk for stort bildeOrdfører Frode Fjeldsbø og ungdomsordfører Emilie Martinsen Icebreaker oppgave - Klikk for stort bildeIcebreaker oppgave Smart city oppgave - Klikk for stort bildeSmart city oppgave App forslag - Klikk for stort bildeApp forslag

Tirsdag 14.3.17 var det igjen duket for barn- og unges kommunestyre på Veveriet. Her skulle det arbeides med Smart City, politikerne og administrasjonen ble stilt spørsmål, og en pott på 60 000 kr skulle fordeles.

Elever fra alle skolene i Gjesdal var til stede, med elever fra 5. klasse og oppover. Totalt var det 36 elever til stede i møtet. Nytt av året var at det var utnevnt en egen "ungdomsordfører". Emilie Martinsen fra Gjesdal ungdomsskole tok på seg dette vervet, og briljerte sammen med ordfører Frode Fjeldsbø.

Temaet for årets barn og unges kommunestyre var Smart City. Elevene hadde på forhånd arbeidet forslag til en app som skulle gagne barn og unge. Av alle forslagene til innhold i appen, plukket gruppene ut de tre beste forslagene og satt sammen til sin "drømmeapp".

Neste punkt på programmet var spørsmål til administrasjonen og politikerne. Gode, reflekterte spørsmål ble stilt, og både rådmann, administrasjon og politikerne fikk litt av hvert å bryne seg på.

Til slutt skulle 60 000 kroner fordeles etter elevenes avstemming.
Tilslutt ble det følgende forslag som fikk flest stemmer:

"Mat/drikkeautomater for ungdomsskoleelevene i Gjesdal."

Møtet ble som seg hør og bør avsluttet med pizza til alle de frammøtte.

 

Alle foto: Gjesdal kommune

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573