Bedriftsbesøk Interjakt Ålgård

F.v. André Andreassen, Frode Kydland, Kristine Solli og Frode Fjeldsbø. - Klikk for stort bilde

I nydelig maivær er det svært hyggelig å kunne ta den korte spaserturen til Meierikrossen/Myrå for bedriftsbesøk hos Interjakt Ålgård.

Hos Interjakt Ålgård fikk kommunen en hyggelig mottagelse, en grundig gjennomgang av det brede produkttilbudet (som blant annet er jakt, fiske, hund og friluftsliv), før det ble tid til en kopp kaffe og prat på slutten.

Dagens butikk ble til som et resultat av planer for boligbygging på tomten hvor Ålgårdsbua lå. Selskapet var på jakt etter lokaler i nærheten av dagens lokasjon, og landet til slutt på dagen plasering mellom RE Gjesdal og Shell 7-eleven. Her har de ca 300 kvadratmeter til rådighet, og ikke minst god takhøyde som gjør det mulig å stille ut fiskestenger av betydelig lengde.

Butikken, som er eid med lik brøk av Tor Eivind Moss, Kenneth Solli, Henning Pedersen og Jill Solli, har i dag to heltidsansatte. Kristine som er daglig leder og Frode med spisskompetanse på jakt. I tillegg har de deltidsansatte og engasjerte eiere i bakkant som daglig bistår med sin kompetanse. Interjakt Ålgård tilbyr i dag ca 14.000 artikler, og omsetning har doblet seg siden flytting til nye lokaler.

Jill Solli viser ordfører Frode Fjeldsbø butikken. - Klikk for stort bildeJill Solli viser ordfører Frode Fjeldsbø butikken.

Interjakt Ålgård er en nisjebutikk med fokus på spisskompetanse, og deres satsning på hele (Sør-)Rogaland som kundeområde, har medført at de har hoveddelen av sin omsetning til personer bosatt utenfor Gjesdal.

Ut over salg av produkter har Interjakt Ålgård samarbeid med opplæringsinstanser og opplevelsesaktører, egne kurs og foredrag slik at de kan tilby "hele pakken" til de som er i en begynnerfase.

Utvikling av område og kommune

Interjakt Ålgård er tydelige på at de ønsker økt fokus rundt Myrå/Meierikrossen og det flotte tilbudet som er her per i dag, samt en videreutvikling av området både for eksisterende og nye aktører. Det trekkes også frem at butikken opplever positive ringvirkninger både relatert til andre butikker i nærområdet og utviklingen i Ålgård sentrum..

I tillegg til et lokalt fokus på Myrå/Meierikrossen er Interjakt opptatt av reise- og friluftsliv i Gjesdal, og de er positive til å delta i en felles satsning rundt dette.

_ _ _

Kommunen takker for et hyggelig og godt planlagt bedriftsbesøk, med en interessant dialog som gav nyttig informasjon og innsikt.