Bedriftsbesøk Norsk Industrivern

Mandag 4. april var det tid for et nytt bedriftsbesøk, denne gangen gikk turen til Gjesdal Næringspark - Skurve og bedriften Norsk Industrivern.

Ordfører åpnet som vanlig med en orientering om hensikten med gjennomføring av bedriftsbesøk, og hvordan dette er et viktig virkemiddel for kommunen for å skaffe seg innsikt i selskap og bransje, og for å få innblikk i hva kommunen kan gjøre for å være et attraktivt sted å drive næring.

Arne Holsen, som er daglig leder og eier i Norsk Industrivern, har svært lang fartstid når det kommer til arbeid med betong, mur og fasade. Holsen var i sin tid med på stifte Norsk Betongforening.

Selskapet startet som en avdeling i Malthus, og ble etter hvert skilt ut i et eget selskap under navnet Malthus Industrivern. Da selskapet ble overtatt av Holsen med flere, skiftet det navn til Norsk Industrivern. Etter en tid kjøpte Holsen ut de øvrige aksjonærene, og han eier i dag selskapet 100 %.

Norsk Industrivern er en ren produktleverandør, og salget skjer i utgangspunktet gjennom at selskapet utarbeider en tilstandsrapport for bygningsmassen og anbefaler produkter og behandlingsform basert på dette. Ut over dette har også bedriften andre produkter som eksempelvis sklisikring til oljebransjen. Norsk Industrivern leverer sine tjenester og produkter i hele Norge

Norsk Industrivern har vært gjennom noen krevende år, og omsetningen har falt fra 11,2 mill i toppåret 2011 til 4,3 mill i 2017. Dette henger blant annet sammen med oljenedturen som startet i 2014, men useriøse aktører i bransjen trekkes også frem som en stor utfordring.

I tillegg til Norsk Industrivern eier også Holsen bygg (ca 900 kvm) og eiendommen (ca 2 mål) i Gjesdal Næringspark - Skurve, gjennom sitt selskap Holsen Eiendom.

Kommunen takker for et hyggelig besøk, og en nyttig samtale rundt både næringsparken på Skurve og bransjen som Norsk industrivern opererer i.

_ _ _

Les mer om Norsk industrivern på hjemmesiden deres - www.norskindustrivern.no