Bedriftsbesøk på Søya Gård

Jakob Wadel, Frode Fjeldsbø, Anne Karin Høgemark og Torstein Tvedt Solberg - Klikk for stort bildeJakob Wadel, Frode Fjeldsbø, Anne Karin Høgemark og Torstein Tvedt Solberg En liten rapport fra bedriftsbesøk på Søya Gård.

 

I går, torsdag 2.11.17 var jeg, ordføreren, rådmannen og stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg på besøk på Søya Gård.

 


Knut Underbakke og jeg kom først. Da vi gikk inn i butikken ble vi møtt av et varmt smil fra butikkeier Anne Karin Høgemark Søyland. Etterhvert kom også Frode Fjeldsbø og Torstein Tvedt Solberg. Da alle var tilstede satte vi oss inn i lokalet, hvor vi fikk servert kaffe, eplemost og lefser.


Søya Gård ble stiftet den 1. mai 1998. Det var da det første rommet i butikken, og den første hytta ble åpnet. I dag har butikken tre rom, i tillegg et selskapslokale, og det er fire hytter folk kan leie og overnatte i. Gården har åpent hver søndag fra kl 13-17:00, eller etter avtale. I butikken kan man finne alt fra honning til ullklær og kopper og fat. Anne Karin er veldig opptatt av å bruke norske, og helst lokale varer med tilknytning til Gjesdal. Spesielt bruken av norsk ull og sau settes fokus på.

Bedriftsbesøk Søya Gård - Klikk for stort bilde

Selve gården har vært i familien gjennom 8 generasjoner, siden rundt 1700-tallet. Den har blant annet 15 bikuber og ca. 150 sauer, i tillegg til storfe. Søya trekker mange turister. Blant dem er de fleste tyske eller nederlandske. Gården har 20-års jubileum den 1. mai 2018.


 

Teksten er skrevet av Jakob Wadel, som hadde arbeidsuke på ordførerens kontor i uke 44.

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573