H.M. Kong Harald besøkte Gjesdal

Solås skole synger for kongen - Klikk for stort bilde Tirsdag 17. april fikk vi storfint besøk av kong Harald. Her kan du se bilder fra dagen.

Kongen startet sitt program i Gjesdal på Gjesdal Ungdomsskole. Her ble kongen tatt i mot av ordfører Frode Fjeldsbø, rektor ved GUS Trond Niemi, samt Lise og Tobias Vølstad fra Solås skole, som hadde sendt brev til kongen og invitert ham til å høre Solås-sangen. Solås skole var flott velkomstkomité utenfor GUS og framførte Solås-sangen til en imponert konge.

Deretter var det duket for forestilling inne på GUS. Forestillingen ble flott ledet av elevrådsleder Nora Maudal. Her var det innslag fra Olsenbanden jr. på rockern fra Dirdal skole og fra Spinning Wheel med kulturskolens elever. I tillegg var elevene fra alle skolene representert, og de hadde ulike innslag fra kongen. Oltedal skole hadde til og med skrevet et eget dikt til kongen!

Turen gikk så videre til Ålgård sentrum og Lokstallen/Lura Turistheim. Kongen ble tatt i mot av rådmann Knut Underbakke og varaordfører Henry Tendenes. Kari Waage Lokna og Jas Iseline Aalgaard var flotte blomsterbarn fra Nesjane barnehage.
Barnehagebarn fra alle barnehagene i kommunen var her samlet for å framføre "Vennesangen" av Svein Tang Wa for kongen. Sangen ble framført med stor innlevelse, til stor glede for alle de frammøtte!

Lunsjen ble inntatt inne på Lokstallen og kongen fikk servert langtidsstekt kalv fra Røysland gard, rotgrønnsaker og østerssopp med morkelsjy. Til dessert ble det servert lefse og gome fra Bjerkreim. Til drikke fikk kongen lokalprodusert eplemost fra Smiå i Gjesdal. Til stede var 80 gjester fra Gjesdal og Bjerkreim kommuner. Her var det en god blanding av politikere, kommuneadministrasjon, frivillige, næringsliv, idrett og andre.

Turen gikk deretter videre til Bjerkreim kommune og et eget opplegg der.

Her kan du lese hva kongehuset selv har skrevet om besøket i Gjesdal: http://www.kongehuset.no/nyhet.html?tid=161985&sek=26939

Kongen forlater Ålgård - Klikk for stort bilde Blomsterbarna - Klikk for stort bilde Kongen vinker til publikum - Klikk for stort bilde Publikum i sentrum - Klikk for stort bilde Politi og volvo med kongen - Klikk for stort bilde Publikum i sentrum - Klikk for stort bilde Barnehager er klar til å synge - Klikk for stort bilde Kongen får blomster - Klikk for stort bilde Kongen ankommer Lokstallen - Klikk for stort bilde Frode Fjeldsbø, elevrådsleder Nora Maudal og Trond Niemi - Klikk for stort bilde Olsenbanden jr på rockern - Klikk for stort bilde