Ryddeaksjon langs Figgjoelva

Figgjoelva med lite vann - Klikk for stort bilde Ordfører og varaordfører har tatt initiativ til en ryddeaksjon langs Figgjoelva torsdag den 9. august. Oppmøte på Storahuset kl 09:00.

Vi har registrert et flott engasjement hos innbyggerne for å holde det reint og rydde i nærmiljøet. Det er viktig for oss å spille på lag med dette. Den lave vannstanden i Figgjoelva gir oss en enestående mulighet til å rydde langs elva. Torsdag rydder vi fra Storahuset og til kommunegrensen. I første omgang konsentrerer vi oss om elva. Seinere vil ordfører og varaordfører sammen med frivillige organisere ryddeaksjoner langs Edlandsvatnet, Limavatnet og langs vassdrag i Oltedal og Dirdal/Gilja. Dette vil vi få til sammen med frivillige i hele kommunen.

Kommunen stiller med hansker og bossekker, og vil kjøre vekk alt skrotet vi samler inn. Du og dere som stiller på aksjonen på torsdag, passer på å kle deg etter været. Det er viktig å ha skikkelig fottøy, for langsetter elveløpet kan det være kronglete å bevege seg. Det er fint om noen også tar med seg redningsvest. For sikkerhets skyld bør de som skal være nærmest elveløpet, ha på seg det.

Vi håper at det er mange som har anledning til å være med på denne ryddeaksjonen, selv om det er arbeidstid for mange og ferietid for andre. Det er en viss risiko å bevege seg langsmed elva. Vi vil passe på at de yngste deltakerne i ryddeaksjonen ikke sendes ut på de mest krevende oppdragene.