Sprengning av tunnel gjennom Husafjell har startet

Ordføreren deltok onsdag på en av de første sprengsalvene i tunnelpåhugget på Solåssiden av tunnelen - Klikk for stort bildeOrdføreren deltok onsdag på en av de første sprengsalvene i tunnelpåhugget på Solåssiden av tunnelen Arbeidene med sprengning av tunnel gjennom Husafjell er godt i gang og ordføreren deltok onsdag på en av de første sprengsalvene i tunnelpåhugget på Solåssiden av tunnelen.

Bjelland AS er hovedentreprenør og Kruse Smith AS er underentreprenøren som utfører sprengning og sikring av tunnelen.

Arbeidene som skal foregå er overordnet fortalt; sprengning av tunnel og anleggsvei i tunnelen, grunnarbeider med etablering av midlertidig anleggsveg i Skyttarveien langs idrettsparken, et steindeponi ovenfor klubbhuset til ÅFK, samt en løsmassetipp nord for Husafjell og en steintipp langs Skyttarveien. Det vil i denne sammenheng også bli en del arbeider med lasting/ lossing og transport av fjellmasser.

Anleggsarbeidene ble påbegynt i juni med forberedende arbeider i forskjæringer, og arbeidene på selve tunnelen startet opp i august. Sprengning i tunnel vil pågå frem til oktober. Det vil bli utført flere sprengninger hver dag fra mandag til og med lørdag. 
Boliger i Solbakkane, Husafjell og Solås vil merke rystelsene fra sprengning. Det er satt ut rystelsemålere på utvalgte bygninger og konstruksjoner som loggerfører verdiene.

Anleggsarbeidene skal etter planen være ferdigstilt til nyttår og deretter skal tunnelen benyttes i forbindelse med byggearbeidene på Solås skole og boligfeltet i Kodlidalen.  

Det er forbud for uvedkomne å ferdes i anleggsområdet som er innegjerdet med byggegjerder, landbruksgjerder og det vi kaller alpingjerder som benyttes i bratt terreng.

Skoleelevene fra Solbakkane kan ikke benytter snarveien gjennom skaret mellom Husafjell og Ålgårdsnuten, men må i anleggsperioden gå via Klopphammeren.

Anbefalt skolevei merket i grønt - Klikk for stort bildeAnbefalt skolevei merket i grønt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprengning av tunnel gjennom Husafjell  4 - Klikk for stort bilde Sprengning av tunnel gjennom Husafjell  3 - Klikk for stort bilde Sprengning av tunnel gjennom Husafjell  2 - Klikk for stort bilde Sprengning av tunnel gjennom Husafjell  1 - Klikk for stort bilde
Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573