Veien i Dirdal åpner 14. september

Arbeid i Røyrdalstunellen i Dirdal 1 - Klikk for stort bilde Reidun Skjørestad Statens vegvesen opplyser at veien gjennom Røyrdalstunellen åpner kl. seinest 05:30 torsdag 14. september.

På grunn av utbedring av Røyrdalstunellen og deler av fv. 45 ved Dirdal, har veien ved Røyrdalstunellen vært helt stengt helt i perioden 21. mai og fram til 14. september.


Informasjon hentet fra Facebooksiden til veiprosjektet:

Fylkesveg 45 i Dirdal opnar 14. september. Vegen opnar for trafikk seinast klokka 05:30 førstkomande torsdag. Utover hausten blir det nattestengingar før alt blir ferdig og tipp-topp.

Fylkesvegen i Dirdal blir oppgradert og gjort sikrare for trafikantar. Nå blir vegen, som har vore stengt sidan mai, opna for trafikantar.

- No er vi berre glade for at vi endeleg kan opne. Entreprenøren Kruse Smith AS og vi har stått på for å opne så fort som råd. Eg vil takke innbyggarane som har vore tolmodige, seier prosjektleiar Anne Stine Johnson i Statens vegvesen.

Arbeidet i Dirdal er langt frå ferdig, men ferdig nok til at det går an å sleppe trafikantar gjennom. Fristen til entreprenøren for å få alt ferdig, inkludert elektroarbeidet i tunnelen, er 1. desember.

Allereie til helga blir det nattestengt frå 23:00 til 05:45. Då blir det mellombelse tunnellyset montert. Utover hausten blir fylkesvegen stengt om nettene.

- Har de vurdert å la trafikken gå på utsida av tunnelen i staden for å stenge om nettene?

- Den gamle fylkesvegen er for anleggstrafikk og utrykkingskøyretøy i naudsituasjonar, forklarer prosjektleiaren.

Dei komande vekene blir mellom anna føringskanten i tunnelen støypt på dagtid. Då blir trafikken leia gjennom området av ein følgjebil. Viss det blir venting, snakkar vi kun om få minutt.

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573