Månedsbrev fra Ordfører
Publisert 06.03.2017
Smart city hjul med ikoner og ord


Korleis me snakkar om ting betyr noko. Mange tykkjer det er flott at Gjesdal vil vera ein smart city, medan somme tykkjer at ordet city ikkje passar for oss. Ålgård er jo ikkje ein by, lang mindre ein city. Men det er viktigare å forstå kva dette smarte handlar om, enn det er å bruka tid på orda.

Publisert 22.12.2016
Glædelig_Jul,_ca_1910.jpg

 «Nå har vi vaske golvet og vi har børi ved,

Og vi har sett opp fuggelband og vi har pynte tre.»

   

Publisert 25.11.2016
Tre gutter

 

 

Gjesdal, Rogaland og Norge har opplevd en eventyrlig vekst. Vår økonomi og fremgang virket lenge usårlig. Det store fallet i oljeprisen fulgt av en sterk nedgang både olje- og oljerelatert virksomhet har snudd på dette bildet, særlig hos oss i Rogaland. Det betyr at vi må sette tæring etter næring som det heter, både hjemme, i bedriftene og i kommunen.

 

Publisert 21.09.2016
kommunikasjon.png

Et representativt folkestyre slik vi har det i Norge, har sine mest avgjørende øyeblikk hvert fjerde år. Ved kommunevalget bestemmer du gjennom stemmeseddelen hvilke personer og hvilket parti du vil skal representere deg. Dette er viktig. Mellom valgene må vi finne andre måter å kommunisere på. Da må vi snakke sammen.

Publisert 30.06.2016
Prestekrage og snegl

Om du tror det går an å skrive om takknemlighet, og ikke legge det i skrivebordsskuffen, men i stedet legge det ut på nett? Ja, om du tror det, så leser du kanskje videre – for det er det jeg har tenkt å skrive om.

 

Publisert 09.05.2016
Kommunereform_folkeavstemming3.png

Som du kanskje har fått med deg, gode innbygger, er kommunene Forsand, Gjesdal og Sandnes i gang med nabosamtaler. Vi prøver nå å se om det er grunnlag for å komme frem til enighet om en prinsippavtale som kan legges frem for en folkeavstemming.

Publisert 17.03.2016
Inngangspartiet til Amfi

Alt henger sammen med alt sa en gang Gro Harlem Brundtland som svar på spørsmål om hvordan noen viktige saker var forbundet med hverandre. Slik er det på en måte i en kommune og. Vi prøver å legge planer for å fange en komplisert verden og gjøre den mer forståelig, og samtidig bidra til en mer forutsigbar hverdag for innbyggerne våre. For småbarnsforeldre som følger sine barn til barnehage og skole. For pensjonister som trenger hjemmehjelp, dagtilbud eller institusjonsplass. For store og små som skal realisere sitt liv og sitt potensiale i Gjesdal.

Publisert 29.01.2016
OrdførerOgStol1.jpg

Å være folkevalgt er både et stort ansvar og et privilegium. Det er en stor glede og en ære for meg å representere innbyggerne, folket, i Gjesdal kommune. Dette er uten sammenligning den mest interessante, spennende og givende og samtidig travleste jobben jeg har hatt. Men det følger også et stort ansvar med det å være folkets fremste representant i en kommune.

 

 

Publisert 18.12.2015
Juletrebilde

Det desemberhvite juleteppet ser ut til å utebli. Dessverre sier noen, heldigvis tenker andre. Jeg hørte meteorologen melde frem juleværet på morgenradioen på vei til jobb – mildt, vest, sørvestlig vind og nedbør. Ganske normalt, altså.

 

Publisert 27.11.2015
Budsjett 2015-2019

 

Gjesdal kommune er en mellomstor norsk kommune som per 1. oktober 2015 talte 11 785 innbyggere. Norske kommuner har i internasjonal målestokk en omfattende virksomhet som leverandør av en rekke viktige tjenester og velferdsgoder. For at de kommunale hjulene skal gå rundt, trengs det midler. For å holde styr på så mange midler som trengs i denne sammenheng, må vi ha et budsjett. Dette budsjettet er i støpeskjeen nå.

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573