Månedsbrev fra Ordfører
Publisert 22.10.2018
Lura Turistheim - Lokstallen - Ålgård sentrum

Visste du at vi i Gjesdal har en plass som heter Ambassadør Ålgårds plass? Vet du hvor den ligger? Ambassadør Ålgårds plass ligger midt i Gjesdals nye sentrum, midt i det beste stykket på indrefileten. Det som vi stort sett kaller torget, bærer det offisielle navnet Ambassadør Ålgårds plass.

Publisert 25.09.2018
Gjesdal på skeivå

Lørdag den 22. september gikk Gjesdal på Skeivå av stabelen. Uken etter markerer Smarte Gjesdal seg sterkt på Nordic Edge som i år har temaet Smart with a Heart. Smart og skeiv to sider av samme sak.

Publisert 12.08.2018
Ryddeaksjon i Figgjoelva - august 2018

 

Når vi drar lasset sammen, og alle drar i samme retning, da kan vi få til mye. Når kommunen, næringslivet, frivilligheten og den enkelte innbygger er innstilt på å jobbe sammen, da er vi dynamitt. Da danner vi et uslåelig/robust partnerskap for samfunnsutvikling.

Publisert 19.06.2018
Åpning av sentrum

Lørdag 16. juni åpnet vi torget og kanalparken i Ålgård nye sentrum. Torget og sentrum var fylt av glade, positive og stolte gjesdalbuer.

Publisert 06.04.2018
Lokstallen - Lura Turistheim

Kongen gjør som Bjørnstjerne Bjørnson. Han velger seg april. Den 17. april kommer Kong Harald for første gang på offisielt besøk til Gjesdal. Han skal først treffe et knippe barn og unge på Gjesdal ungdomsskole, før han sammen med 80 innbudte gjester fra Gjesdal og Bjerkreim skal spise lunsj i Lokstallen.

Publisert 02.03.2018
Gifteringer

      

Med virkning fra 1. januar 2018 har kommunene overtatt ansvaret for borgerlige vielser. I Gjesdal har vi på de to første månedene hatt fire vielser på Storahuset.

Publisert 23.01.2018
Landsby illustrasjon 1

Når vi samarbeider og samskaper, klarer vi å utnytte ressursene i samfunnet på en bedre måte. Hvis kommune, næringsliv, frivillighet og innbyggerne forstår situasjonen ulikt og «motarbeider» hverandre, får vi mindre ut av ressursene. Om vi samarbeider godt og drar i samme retning, får vi mer ut av ressursene. Da kan en pluss en bli mer enn to.

Publisert 19.12.2017
Julepynt på tre

Vi er kommet inn i mørketida. Dagene er blitt korte, og kveldene og nettene lange. Desemberkvelder kan være tunge om vi bare ser mørket. De kan bli lette og flotte om vi i stedet legger merke til det lyse som preger denne forventningstida.

Publisert 04.12.2017
Budsjettplan

«Ja, de penga, ja de penga – er til bekymring, for fattig og for rik.» Slik går refrenget i Vidar Sandbecks kjente pengegalopp. Kjent for oss som hørte barnetimen og ønskekonserten for noen år siden. Nå er det budsjettid i poltikken. Å få pengene til å strekke til, både til lovpålagte og nødvendige tjenester, og andre gode formål – det er budsjettmakernes store utfordring.

Publisert 19.10.2017
Den vet best hvor skoen trykker 1

Demokrati betyr folkestyre. Folkestyre betyr at folk bestemmer. Vi har valg hvert annet år som sørger for at folkets representanter tar plass i kommunestyre, fylkesting og storting. Et levende demokrati må være tilgjengelig også mellom valg. Da er medvirkning, deltakelse og tilgjengelighet avgjørende.

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573