Gjesdal er AV-OG-TIL-kommune

Gjesdal-kommune-som-AV-OG-TIL-kommune-signering-av-avtale-GK-01376 - Klikk for stort bilde

Kommunestyret har vedtatt at Gjesdal blir AV-OG-TIL-kommune, og 6. desember 2017 ble avtalen inngått.

AV-OG-TIL Lokalt er et samarbeid med norske kommuner om praktisk, enkel og gratis alkoholforebygging. Ved å fremme alkovett forebygger og reduserer vi alkoholskader.

Alkovett er å tenke over om man skal drikke og når man skal stoppe. Personer med godt alkovett reflekterer over hvordan eget alkoholinntak kan påvirke uheldig, om det kan bidra til skade, risiko eller utrygghet for en selv eller dem rundt, og tar valg på bakgrunn av refleksjonen.

avogtil.no
 

Gjesdal kommune som AV-OG-TIL kommune - kake - Klikk for stort bildeGjesdal kommune som AV-OG-TIL kommune  - Klikk for stort bilde
Julebordsesongen står for tur: Alkohol i arbeidslivets mange gråsoner, hvor skillet mellom arbeid og fritid er flytende, stiller store krav til arbeidsgivere og organisasjoner om en ansvarlig håndtering. Det handler om alkovett. Avogtil.no

Kjipe foreldre

Ungdom sier at foreldrene er deres viktigste forbilder og rettesnorer når det gjelder alkohol. Ved å snakke med ungdom om alkohol, ha klare regler for alkoholbruk, være forbilder, snakke med andre foreldre og ikke minst være tilgjengelig, kan vi bidra til at ungdom drikker mindre og opplever færre negative konsekvenser.

Forskning viser at i familier der det er klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre og mer forsiktig. Snakk med tenåringen om alkohol og ha klare regler. På kjipeforeldre.no får du tips til hvordan du kan gjøre mer av det som funker. 

  

Vi drikker mer i feriene enn ellers. Hvor mye er det egentlig greit å drikke når man er på sommerferie med barna?

Av-og-til-logo


Som AV-OG-TIL-kommune er vi i Gjesdal spesielt opptatt av alkovett i samvær med barn og unge.


Kommunestyret har vedtatt at Gjesdal blir AV-OG-TIL-kommune. AV-OG-TIL Lokalt er et samarbeid med norske kommuner om praktisk, enkel og gratis alkoholforebygging. Ved å fremme alkovett forebygger og reduserer vi alkoholskader. Styringsgruppa legger føringene for AV-OG-TIL arbeidet. Oppstartsmøtet blir i slutten av mars.

 

Malen teller

Desember er årets fuktigste måned, samtidig som det for mange er en av få anledninger hvor hele familien er samlet. Hvor mye er det greit å drikke i julehøytiden? Se filmen: Til pappa. God Jul. Hilsen Malin

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573