Gjesdal er AV-OG-TIL-kommune

Klikk for stort bilde

Kommunestyret har vedtatt at Gjesdal blir AV-OG-TIL-kommune, og 6. desember 2017 ble avtalen inngått.

AV-OG-TIL Lokalt er et samarbeid med norske kommuner om praktisk, enkel og gratis alkoholforebygging. Ved å fremme alkovett forebygger og reduserer vi alkoholskader.

Alkovett er å tenke over om man skal drikke og når man skal stoppe. Personer med godt alkovett reflekterer over hvordan eget alkoholinntak kan påvirke uheldig, om det kan bidra til skade, risiko eller utrygghet for en selv eller dem rundt, og tar valg på bakgrunn av refleksjonen.

avogtil.no
 

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde


Det skal være godt for barn og unge å delta på fritidsaktiviteter. Derfor er praten om alkohol så viktig. Ålgård Turnforening har laget tydelige retningslinjer, og vi oppfordrer andre lag og foreninger til å gjøre det samme.

Fritidsaktiviteter skal gi mestring, trygghet og glede. For barn som vokser opp i et hjem der foreldre drikker for mye, kan aktiviteten bety den store forskjellen.

Alkohol ødelegger de trygge rammene. Selv om holdningene er gode, og de aller fleste av oss tar avstand fra alkohol i barneidretten, er det dessverre overraskende mange klubber som opplever utfordringer med alkohol, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

Med klare retningslinjer for alkohol er det lettere for både ledere, trenere og foreldre å ta sin del av ansvaret.

Som Av-og-til kommune stiller vi i Gjesdal oss bak kampanjen rettet mot de viktige voksne i lag og foreninger. Se filmer og tips - ny portal.

Som støttespiller er du helt uvurderlig for at barn og unge har et trygt fristed til å utfolde seg, lære og vokse. Du kan rett og slett bli helt avgjørende for barn og unges fremtid.

 

 

 

 


Vi skal gjerne kose oss litt ekstra med alkohol i sommer. Men alt for ofte går det utover barna, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. Slik kan vi hjelpe barna.

Som AV-OG-TIL-kommune er vi i Gjesdal spesielt opptatt av alkovett i samvær med barn og unge.


Som Av-og-til kommune stiller vi i Gjesdal oss bak kampanjen rettet mot de viktige voksne i lag og foreninger. Se filmer og tips - ny portal.

 

 

 


De fleste barn og unge i Gjesdal har det godt. Noen har det veldig tøft, og det kan være vanskelig å oppdage. Sykdom, rusmisbruk, vold, konflikter, skilsmisse, mobbing og ensomhet er noe av det som kan gjøre livet vanskelig. Som leder eller trener møter du disse barna.

 Hvor mange glass tåler barnet ditt?
Vi vil oppfordre folk i Gjesdal til å tenke gjennom eget alkoholbruk når barn og unge er tilstede.

Se filmen (1 min) og bidra til godt alkovett.
Til pappa. God Jul. Hilsen Malin

 

 

Gjesdal kommune ønsker å oppfordre til å ha et bevisst forhold til alkohol i bedriftens formelle og uformelle sammenkomster, og med det bidra til et godt og inkludere arbeidsmiljø.

Ordføreren har sendt brev til Handelsforeningen og Ressursgruppen for næringslivet i Gjesdal. (PDF, 338 kB)
Julebordsesongen står for tur: Alkohol i arbeidslivets mange gråsoner, hvor skillet mellom arbeid og fritid er flytende, stiller store krav til arbeidsgivere og organisasjoner om en ansvarlig håndtering. Det handler om alkovett. Avogtil.no

Ungdom sier at foreldrene er deres viktigste forbilder og rettesnorer når det gjelder alkohol. Ved å snakke med ungdom om alkohol, ha klare regler for alkoholbruk, være forbilder, snakke med andre foreldre og ikke minst være tilgjengelig, kan vi bidra til at ungdom drikker mindre og opplever færre negative konsekvenser.

Forskning viser at i familier der det er klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre og mer forsiktig. Snakk med tenåringen om alkohol og ha klare regler. På kjipeforeldre.no får du tips til hvordan du kan gjøre mer av det som funker. 

  

Vi drikker mer i feriene enn ellers. Hvor mye er det egentlig greit å drikke når man er på sommerferie med barna?

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573