Advarsel om falske smittesporere

Advarsel om falske smittesporere

Kommunene på Jæren har blitt varslet om at personer som utgir seg for å være smittesporere tar kontakt via telefon og ber om penger og personopplysninger.

- For å kunne arbeide raskt og effektivt, er det viktig med tillitt mellom innbygger og smittesporer, det er da fortvilende å høre at det finnes personer som forsøker å utnytte denne situasjonen til egen vinning. Våre smittesporere vil aldri be om opplysninger som kontonummer, kredittkortinformasjon eller betaling, sier Hilde Frafjord leder for smittesporingsteamet i Gjesdal.

Ved behov for smittesporing, er det om å gjøre å komme raskest mulig i kontakt med personer som kan ha blitt eksponerte for covid-19. Derfor skjer smittesporing over telefon. Kommunenes smittesporingsteam har ingen mulighet til å oppsøke personer fysisk, for på den måten å kunne identifisere seg.

En ekte smittesporer har ikke behov for informasjon om for eksempel bankkonto, kredittkortopplysninger eller tilsvarende.

Opplever du å få en falsk smittesporer på tråden, avslutt samtalen, noter telefonnummeret og ta kontakt med politiet på telefon, eller meld det inn via politiets nettpatrulje på messenger.

Falske smittesporere er en kjent problemstilling fra andre deler av landet tidligere i høst.