Smiå - der kvalitet skapes

 

Logo - Klikk for stort bilde

Smiå er et kurs- og kompetansesenter med mål om å gi mennesker som av en eller annen grunn ikke har ordinær jobb eller skoleplass, men som har lyst til å bidra med det de kan når de kan, et meningsfullt tilbud.

For å bli deltaker i Smiå må man først ha en forsamtale med faglig leder Hege Bjerg. I samtalen finner man sammen ut om Smiå kan være et aktuelt tilbud. Hege Bjerg kan kontaktes på mob. 91 38 90 68.

Eplemost på flasker - Klikk for stort bilde Smiå drives etter verdiene Trygghet - Trivsel - Kvalitet - Nyskaping. Det drives mange ulike aktiviteter, blant annet lages det eplemost fra lokal frukt som ikke ellers hadde blitt brukt. Det holdes også fotokurs og knivkurs, for å nevne noe.

 

Smiå får gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

Jeg visste ikke at det fantes et så bra tilbud i Gjesdal kommune. Når en er i min situasjon og trenger hjelp til å komme seg ut, kjenner en seg ikke så alene når det er så mange ulike tilbud. Når jeg får mer krefter vil jeg være med som frivillig. ( deltaker  i Smiå)

 

Knivkurs er populært og kurset går løpende. Etter gjennomført kurs over 8 ganger blir en invitert med i Kniv- og ljålaget og kan bidra med å hjelpe de andre.

Smiå har godt samarbeid med en rekke lokale aktører; Kongeparken, Eplefryd, Amfi, Jærmuseet, Sørbø trelast, Coop Byggmix m.fl.

I Smiå bygges kvalitet basert på ressursene hver deltager har.  Dette kombinert med ressurser fra frivillige, næringsliv, fra nærmijøet  og medarbeidere fra ulike deler av kommunen utgjør en viktig forskjell i mange menneskers hverdag og  liv.

 

Smiå er et konkret eksempel på Gjesdal kommunes satsing på en aktiv og meningsfull hverdag for alle. Tilbudet gjør en forskjell for den enkelte og for Gjesdal samfunnet. ( Lillian Ydstebø, kommunalsjef)

 

Innbyggere har alt fått gleden av det som skapes i Smiå gjennom mulighet for kjøp av produkter og andre har fått praktisk hjelp til for eksempel hagearbeid.

 

Da vi var på besøk i Smia gikk produksjonen på høygir før julesalget som starter 04. desember . Vi var imponert av det tilbudet som er skapt på kort tid og takker for engasjerende presentasjon og inspirerende besøk på Smiå. (Knut Underbakke, rådmann)

 

Ordfører Frode Fjeldsbø var også imponert over det han fikk presentert fra Smiå, og gjentok ambisjonene som ble formidlet i forbindelse med Drop In - et annet Gjesdal kommunes tiltak for å inkludere de som faller utenfor det store fellesskapet:

 

Som ordfører har jeg en drøm. Denne drømmen er at vi som årvåkne, solidariske og nestekjærlige innbyggere i en veldrevet og flott kommune i det rike Norge, skal føle et ansvar for alle medmennesker. At vi skal føle et ansvar ikke bare for oss selv og de nærmeste, men for alle vi omgås.

 

Produktene kan kjøpes ved å kontakte Hege Bjerg (mob. 91 38 90 68), eller ved oppmøte på Åboas (Mestringssenterets lokaler eller Smiåkontoret i Gjesdalbuens tidligere lokaler).

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573