Geiteslipp på Gitlaberget

I dag kom endelig geitene fra bygda i Ørsdalen ut til "byen" på Ålgård. Geitene skal skjøtte friområde på Gitlaberget slik at dette ikke gror igjen.  

Klikk for stort bilde

Gitlaberget er et området på ca. 24 dekar som frem til nylig har vært et åpent og treløst innmarksbeite. Det er ca. 20 år siden området blei beitet av sau. Som følge av mangel på beitende husdyr gror området igjen med bjørk og rognetre. Bebyggelsen øst for Gitlaberget, Kyrkjebakken, kan få ulemper som følge av at det gror til med løvskog som skygger for sola.

Kommunalsjef Årstein Skjæveland er svært positiv til prosjektet og sier: "Prosjektet er bra for kommunen. Det er et kinderegg. Vi får til noe vi ikke hadde fått til selv. Vi avlaster eget mannskap ved at vi slipper å drifte friområdet, vi gjør området tilgjengelig og det fører til matproduksjon. Dette er et flott samarbeid mellom kommunen, ildsjeler og lokalt næringsliv."    

Vi vil rette en stor takk til initiativtaker Magnus Søyland og eier av geitene Jon Arvid Vassbø for alt arbeidet som de har lagt ned for å gjøre området klart til å ta i mot geitene og for lånet av geitene.

Nå håper vi at geitene blir til glede for beboerne rundt Gitlaberget. Geitene er nå ca. 5 måneder gamle, de får besøk av en flott geitebukk i juli og får kje i januar. Planen er at de blir værende på Gitlaberget til august.

Bruk gjerne friområdet, men vær obs på sterk strøm i gjerdet. Bruk slusen eller gjerdeklyverne. Ikke ta med hund inn i området. Ikke gi geitene mat. For at prosjektet skal bli en suksess er det viktig av vi respekterer løsningen, at vi tar vare på området, gjerdet og ikke minst dyra. 

Ved behov for kontakt med eier av geitene ring tlf. 416 93 432.

Klikk for stort bildeIMG_5170 Klikk for stort bildeIMG_5203 Klikk for stort bildeIMG_5146
Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573