Naturforvaltning

Klikk for stort bilde

 

Miljødirektoratet har det faglige ansvaret for forvaltning av natur i Norge. Kommunene er tillagt myndighet for ulike naturforvaltningsoppgaver som forurensing og kulturminner.

 

Under teamet naturforvaltning finner du opplysninger om hva som er mulig og hvilke avgrensinger det er ved å benytte naturen.

 

Se menyen til høyre for relevante artikler og lenker.

Gjesdal kommune er fra naturens side tilgodesett med allsidige muligheter for friluftsliv. Hos oss finner du alt fra utfordrende terreng for de sprekeste, til enkle merkede løyper for alle og enhver.

Regler for bruk av ild utendørs (Informasjon hentet fra Brannvesenet Sør Rogaland IKS). Det generelle bålforbudet i skog og mark trer i kraft fra og med 15. april og varer frem til 15. september. Dette innebærer at du må ha tillatelse fra brannvesenet for å kunne gjøre opp ild i eller i nærheten av skogmark.

Motorferdsel i utmark og vassdrag er regulert med sikte på å verne om naturmiljøet (naturlandskap med mark, planteliv, dyreliv og andre miljøverdier som ren luft, rent vann, landskap, stillhet og ro) og tilgodese rekreasjonsverdier, friluftsliv og naturopplevelser.

Båndtvang for hunder er en bestemmelse som reguleres av lov om hundehold og gjelder hele Norge.

Dersom du ønsker å felle ett eller flere trær i et friområde, må du først kontakte vellaget i ditt område for å få godkjenning. Deretter må Gjesdal kommune ved tjenesteområde kultur og samfunn, gartneravdelingen kontaktes for å få utstedt en fellingstillatelse. 

Fisker ved Limavatnet

Rettighetene til fiske i ferskvann ligger i de aller fleste tilfeller hos grunneieren. Rettighetshaver gir tillatelse/selger fiskekort. Det må i tillegg kjøpes lokalt fiskekort eller innhentes fisketillatelse fra fiskerettshaver. 

Visste du at Klokkesøte er kommuneblomsten i Gjesdal?

 

Liv på bystranda i Ålgård sentrum

Gjesdal kommune kan tilby mange naturperler. Dette inkluderer mange flotte badeplasser for dem som ønsker å kjøle seg ned. Tjenesteområdet Kultur og samfunn drifter og vedlikeholder de offentlige badeplassene.

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Gudrun Kristensen
Fagansvarlig landbruk, natur og miljø
E-post
Telefon 51 61 42 88
Mobil 412 34 175
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573