Naturforvaltning

Høst med tåke i Øvstabødalen.JPG - Klikk for stort bilde

 

Miljødirektoratet har det faglige ansvaret for forvaltning av natur i Norge. Kommunene er tillagt myndighet for ulike naturforvaltningsoppgaver som forurensing og kulturminner.

 

Under teamet naturforvaltning finner du opplysninger om hva som er mulig og hvilke avgrensinger det er ved å benytte naturen.

 

Se menyen til høyre for relevante artikler og lenker.

Publisert av Anne Katrine Løklingholm Kjos. Ansvarlig Gudrun Kristensen. Sist endret 07.12.2016
Klokkesøte

Visste du at Klokkesøte er kommuneblomsten i Gjesdal?

 

Fisker ved Limavatnet

Rettighetene til fiske i ferskvann ligger i de aller fleste tilfeller hos grunneieren. Rettighetshaver gir tillatelse/selger fiskekort. Det må i tillegg kjøpes lokalt fiskekort eller innhentes fisketillatelse fra fiskerettshaver. 

Gjesdal kommune kan tilby mange naturperler. Dette inkluderer mange flotte badeplasser for dem som ønsker å kjøle seg ned. Tjenesteområdet Kultur og samfunn drifter og vedlikeholder de offentlige badeplassene.

Dersom du ønsker å felle ett eller flere trær i et friområde, må du først kontakte vellaget i ditt område for å få godkjenning. Deretter må Gjesdal kommune ved tjenesteområde kultur og samfunn, gartneravdelingen kontaktes for å få utstedt en fellingstillatelse. 

Det er avdelingen for miljørettet helsevern i IKS Brannvesen Sør-Rogaland som overvåker badevannskvaliteten. 

Båndtvang for hunder er en bestemmelse som reguleres av lov om hundehold og gjelder hele Norge.

Motorferdsel i utmark og vassdrag er regulert med sikte på å verne om naturmiljøet (naturlandskap med mark, planteliv, dyreliv og andre miljøverdier som ren luft, rent vann, landskap, stillhet og ro) og tilgodese rekreasjonsverdier, friluftsliv og naturopplevelser.

Regler for bruk av ild utendørs (Informasjon hentet fra Brannvesenet Sør Rogaland IKS). Det generelle bålforbudet i skog og mark trer i kraft fra og med 15. april og varer frem til 15. september. Dette innebærer at du må ha tillatelse fra brannvesenet for å kunne gjøre opp ild i eller i nærheten av skogmark.

Gjesdal kommune er fra naturens side tilgodesett med allsidige muligheter for friluftsliv. Hos oss finner du alt fra utfordrende terreng for de sprekeste, til enkle merkede løyper for alle og enhver.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Mobil: 41234175
E-post  

 

Artikkel med kontaktperson (3)
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573