Publisert 06.09.2018
Fabulos 1

Gjesdal kommune er en av 6 aktører i FABULOS-prosjektet. Dette er et forsknings- og utviklingsprosjekt hvor formålet er å anskaffelse systemer for drift av automatiserte busslinjer. Nesten 5,5 millioner euro i støttemidler er tilgjengelig for selskaper som vil drive FoU-arbeid knyttet til utvikling av systemer som kan drive flåter med automatiserte minibusser. Nå er anbudsinvitasjonen sendt ut med frist til 31.10.18

Publisert 06.07.2018
Bigbelly 1

Kommunen har fulgt opp utfordringen med søppelhånteringen i sentrum. Avdeling for Teknisk Drift har nå satt ut to avfallsdunker kalt "Bigbelly". Disse dunkene kalles nok det pga sin store kapasitet da den komprimerer søppel slik at dunken kan romme opptil 8 ganger mer enn vanlig dunker. De er og utstyrt med sensorer som gir beskjed når dunkene nærmer seg full og klare for tømming. Smart!

Publisert 29.06.2018
Graf-cloud-skole

Elevene på 10. trinn sier at de lærer mer og er mer motivert

Skoleåret 2016-17 fikk alle elever og ansatte hver sin Chromebook. I tillegg fikk de tilgang til G Suite for utdanning og flere nye programmer.

Elevene som gikk ut av 10 trinn i 2018, har svart på en undersøkelse om denne satsingen. De sier at dette har ført til mer læring og høyere motivasjon. De gode mulighetene for samarbeid med andre elever og lærere blir nevnt av flere. Dessuten sier de at enheten og programmene er enkle å bruke.

Noen spørsmål og svar

Publisert 14.06.2018

I dag arrangerte Næringsforeningen i Stavanger en workshop for å tiltrekke potensielle tilbydere til FABULOS-prosjektet.

Finnes det bedrifter i Rogaland som kan levere et konsept og gjennomføre testing av smarte systemer som kan styre en flåte av selvkjørende minibusser?

Foredragsholdere var Grethe Skundberg fra Kolumbus, Olav Madland fra Applied Autonomy og Trond Hansen fra Gjesdal kommune.

Publisert 06.04.2018
Get it on Google Play

nKom, som har myndighetsansvaret for bredbånd og wifi utbygging i Norge, ønsker å få bedre informasjon og bakgrunnsdata om hvor det er dårlig internettgang.

Publisert 22.03.2018
Førerløse busser

FABULOS-prosjektet (Future Automated Bus Urban Level Operation Systems) fokuserer på hvordan byer kan bruke selvkjørende minibusser på en systematisk måte. Målet er å anskaffe driften av en automatisert busslinje. Selskaper kan motta opp til 5,5 millioner euro som støtte til FoU-arbeid med å utvikle systemer som kan drive flåter med automatiserte minibusser.

Publisert 30.11.2017
Smart Gjesdal logo
Publisert 16.11.2017
Bilde av håndledd med trygghetsalarm

Gjesdal kommune er med i et interkommunalt prosjekt om velferdsteknologi, sammen med 10 andre kommuner i Sør-Rogaland. Prosjektet får støtte fra Helsedirektoratet, Direktoratet for e-helse og KS. Prosjektet har fokus på å ta i bruk medisindispensere og digitale tilsyn.

Publisert 02.11.2017

Smart Gjesdal er et konsept for utvikling av kommunen.

Publisert 29.08.2017
smartcityGjesdal_illustrasjon_storhjul_august2017