Energi

 

Målet er å redusere utslipp av klimagass, redusere energiforbruk, redusere bruk av fossile brennstoffer, redusere forurensing og bruke fornybare og lokale ressurser.

Dette kan skje gjennom overvåking av energibruk, kombinering av oppvarming- og kjølebehov og kombinering av energibehov i boliger, næringsvirksomhet og offentlige anlegg, slik det er planlagt for energiløsningen i sentrum. Vi tror på lokal tilpassede løsninger som tar utgangspunkt i lokale ressurser. Energiløsningen i sentrum vil mest sannsynlig være basert på bruk av elvevann og grunnvann og vil inkludere kraftstasjonen som energileverandør for varmepumpeanlegg.

Det er også mulig å redusere energibruk i eldre bygg. I forbindelse med Nordic Smart City prosjektet utvikles det en driftsportal som gjør det mulig å få all informasjon om offentlige bygg på et sted. Med dette er det mulig å forbedre styrings- og kontrollmuligheter, noe som kan reduserer både energibruk, vedlikeholdsbehov og arbeidsinnsats.

 

Smart city energi ikon - Klikk for stort bilde

Energi
Publisert 05.09.2016
_MG_6227.jpg

Mange oppfatter forvaltning av bolig som komplisert. Energiportalen er et naturlig sted å starte, enten for deg som planlegger oppussing, ønsker en lavere strømregning eller å øke komforten - og samtidig bidra til et bedre miljø.

Publisert 17.03.2016
Energikart

Gjesdal kommune har en målsetning om å redusere klimagassutslipp og begrense det totale energiforbruket. Den store utbyggingen i sentrum av Ålgård vil utløse et betydelig behov for varme, kjøling og ventilasjon for de nye arealene til bolig og næring, og kommunen har besluttet å bygge en smart, fremtidsrettet og bærekraftig energiløsning med god miljøprofil.

Publisert 10.03.2016
Ålgård8.jpg

Kommunen nevner Smart City igjen og igjen, men hva er det egentlig? 63% av deltakerne i undersøkelsen vi hadde på facebook meldte at de hadde hørt om Smart City – her har vi et stykke igjen for å nå alle! 

Fant du det du lette etter?
Eksterne linker
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573