Teknologi

 

Digital teknologi er ikke et mål i seg selv, men kan bli et viktig redskap for å oppnå bærekraftmålene.

Med hjelp av digital teknologi er det mulig å effektivisere mange arbeidsprosesser slik at det blir mer tid til «viktigere» oppgaver som for eksempel menneskelig kontakt.

Teknologi kan også tilrettelegge for at mennesker kan møtes på basis av like interesser eller at ressurser kan deles og slik vil forbruket reduseres.

Teknologi har også en viktig rolle i utvikling av tjenester for mennesker som trenger hjelp og støtte i dagliglivet. Med hjelp av velferdsteknologi er det mulig å bo lenger i eget hjem og leve livet på egne premisser.

 

Smart city teknologi ikon - Klikk for stort bilde

Teknologi
Publisert 06.03.2017
Smart city hjul teknologi

 

Nytt datasett er publisert på portalen for åpne data open.gjesdal.no.

Publisert 24.02.2017
Smart city hjul teknologi

  

Vi må vente litt lenger før Wifi i sentrum er på plass.

     

Publisert 13.02.2017
Referansegruppen

I går var det oppstartsmøte i referansegruppe for innbyggerportalen. 

Publisert 17.01.2017
Datahjelp på biblioteket

Trenger du hjelp med PC, nettbrett eller mobil? - Eller kjenner du noen som trenger hjelp? Fra nå av kan du få hjelp på biblioteket.

Publisert 20.12.2016
x2lab bilde.jpg

X2labs første business akseleratorprogram til tema "smart city" ble avsluttet forrige fredag. Begge gruppene som hadde jobbet med Gjesdal utfordringer har nå fått støtte fra eksterne investorer til å starte opp en bedrift sammen med x2lab. Nå blir det spennende å følge med om de nye produkter og løsninger vil bli en attraktiv alternative for vår og andre kommuner.

Her kan du lese mer om x2labs program.

Kommunens ansatte som har vært involvert i dette har fått prøve seg på en ny og veldig kjapp måte å jobbe på sammen med næringslivet. Vi takker for mye inspirasjon og nye ideer!

Publisert 02.11.2016
Workshop 01.11.16 NSCC

Tirsdag den 1. november deltok Gjesdal kommune, sammen med kommunene Stavanger og Time, akademia og private aktører i en Work-shop om hvordan ivareta trygghet for innbyggere i egne hjem. Arrangør for Work-shopen var Norwegian Smart Care Cluster.

Publisert 01.09.2016
Smart City Bilde Ålgård

Torsdag morgon hadde NRK Rogaland ein reportasje om Smart City satsinga i Gjesdal. Bakgrunnen  for reportasjen var F5 IT,  Lyse og Innovasjon Norge sitt samarbeid om satsing på Smart teknologi i Gjesdal. 

Publisert 23.08.2016
SmartCityModulLogo

Snart blir det WiFi i sentrum, mye nyttig informasjon om trafikkflyt og renovasjon og enkelt å ta kontakt med kommunen!

 

Teknologiselskapet F5IT, Lyse og Gjesdal kommune skal samarbeide de neste 3 årene for å utvikle en Smart City-plattform som integrerer og behandler forskjellige type informasjon og gjør den tilgjengelig både for innbyggerne og kommunens ansatte.  

Fant du det du lette etter?
Eksterne linker
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573