Publisert 02.07.2019
Publisert 22.02.2019
Miljøhack2019

Gjesdal kommune har de siste 4 ukene deltatt på Miljøhack2019. På Miljøhack har ambisjonen vært at gode og miljøvennlige ideer skulle dekke samfunnsnyttige formål og bli til forretning gjennom åpne data, sensorer, prototyper og samarbeid. De involverte har vært kommuner – som har presentert samfunnsutfordringer, utviklere og mentorer som har bidratt med læring og kompetanse, og teknologibedrifter som utgjorde lagene som skulle forsøke komme opp med løsningene.

Publisert 17.12.2018
Fabulos 1

Sammen med de 5 andre innkjøpspartnerne, har Gjesdal kommune nå sluttført evalueringen av tilbudene.  5 konsortier er tildelt kontrakter i første fase. Disse skal gjennomføre en mulighetsstudie av foreslåtte løsninger og teknologier. Dette er første steg for å nå målet som er å utvikle systemer som er i stand til å drive flåter av automatiserte minibusser.

Publisert 06.09.2018
Fabulos 1

Gjesdal kommune er en av 6 aktører i FABULOS-prosjektet. Dette er et forsknings- og utviklingsprosjekt hvor formålet er å anskaffelse systemer for drift av automatiserte busslinjer. Nesten 5,5 millioner euro i støttemidler er tilgjengelig for selskaper som vil drive FoU-arbeid knyttet til utvikling av systemer som kan drive flåter med automatiserte minibusser. Nå er anbudsinvitasjonen sendt ut med frist til 31.10.18

Publisert 06.07.2018
Bigbelly 1

Kommunen har fulgt opp utfordringen med søppelhånteringen i sentrum. Avdeling for Teknisk Drift har nå satt ut to avfallsdunker kalt "Bigbelly". Disse dunkene kalles nok det pga sin store kapasitet da den komprimerer søppel slik at dunken kan romme opptil 8 ganger mer enn vanlig dunker. De er og utstyrt med sensorer som gir beskjed når dunkene nærmer seg full og klare for tømming. Smart!

Publisert 29.06.2018
Graf-cloud-skole

Elevene på 10. trinn sier at de lærer mer og er mer motivert

Skoleåret 2016-17 fikk alle elever og ansatte hver sin Chromebook. I tillegg fikk de tilgang til G Suite for utdanning og flere nye programmer.

Elevene som gikk ut av 10 trinn i 2018, har svart på en undersøkelse om denne satsingen. De sier at dette har ført til mer læring og høyere motivasjon. De gode mulighetene for samarbeid med andre elever og lærere blir nevnt av flere. Dessuten sier de at enheten og programmene er enkle å bruke.

Noen spørsmål og svar

Publisert 14.06.2018

I dag arrangerte Næringsforeningen i Stavanger en workshop for å tiltrekke potensielle tilbydere til FABULOS-prosjektet.

Finnes det bedrifter i Rogaland som kan levere et konsept og gjennomføre testing av smarte systemer som kan styre en flåte av selvkjørende minibusser?

Foredragsholdere var Grethe Skundberg fra Kolumbus, Olav Madland fra Applied Autonomy og Trond Hansen fra Gjesdal kommune.

Publisert 06.04.2018
Get it on Google Play

nKom, som har myndighetsansvaret for bredbånd og wifi utbygging i Norge, ønsker å få bedre informasjon og bakgrunnsdata om hvor det er dårlig internettgang.

Publisert 22.03.2018
Førerløse busser

FABULOS-prosjektet (Future Automated Bus Urban Level Operation Systems) fokuserer på hvordan byer kan bruke selvkjørende minibusser på en systematisk måte. Målet er å anskaffe driften av en automatisert busslinje. Selskaper kan motta opp til 5,5 millioner euro som støtte til FoU-arbeid med å utvikle systemer som kan drive flåter med automatiserte minibusser.

Publisert 30.11.2017
Smart Gjesdal logo