Gjesdal kommune

Ordførerens månedsbrev - Å møte hverandre med respekt

Ordførerens månedsbrev - Å møte hverandre med respekt

Dette er ment som en påminnelse til oss alle om å møte hverandre på en ordentlig måte. Jeg vil med dette slå et slag for vennlighet, høflighet og god gammeldags folkeskikk.

Det er valgår, og valgkampen er begynt. Selv er jeg på ukentlige husbesøk, og treffer vennlige, imøtekommende og respektfulle innbyggere. Nesten uten unntak. Jeg prøver selvfølgelig selv også å være vennlig og imøtekommende og å behandle folk med respekt. Uansett. Sliteren fortjener å bli behandlet med den samme respekt som kongen. Jeg har truffet dem begge to det siste året.

Klimaet i gjesdalpolitikken opplever jeg som godt. Debatten i kommunestyret og i andre politiske organ er saklig og respektfull uten at vi legger lokk på politisk uenighet. Stort sett oppfører vi oss vel bra på sosiale medier også. Det skal vi fortsette med.

Jeg har med gru lest reportasjer om hvordan noen av mine politikerkolleger i andre kommuner er blitt herset med. Det ser ut for meg som om kvinnelige folkevalgte behandles verst. Det synes jeg er ekstra ille. Dette må vi gjøre noe med. Her må vi alle ta et ansvar. La oss starte med oss selv. La oss feie for egen dør.

Dette er en bønn og en henstilling til oss alle. Fra og med nå skal vi alle gå foran som gode eksempler. Omtale hverandre med respekt. Møte hverandre på en vennlig og høflig måte – uansett og overalt. Særlig skal vi passe på når vi er på sosiale medier og i kommentarfelt. Og særlig om du har tatt en drink. Da tror jeg det kan være lurt å legge tastaturet fra seg.

 

Frode Fjeldsbø

ordfører