Informasjon om koronaviruset

Her vil du finne oppdatert informasjon fra Gjesdal kommune om koronaviruset og vaksinering.

For generell informasjon om koronaviruset
For general information in english

Siste nyheter om koronaviruset i Gjesdal

Informasjon om vaksinering /covid-19 vaccination

Korona-virus

Testing

Hvem bør teste seg?

Oppdatert informasjon på hvem som bør teste seg finner du på HelseNorge sin nettside.

Hvordan tester du deg?

Du kan teste deg ved å bruke hurtigtest (selvtest) eller ved PCR-test (bestilles på www.c19.no).

Hvordan får du fatt i hurtigtest?

NB! DU SKAL IKKE HENTE HURTIGTESTER DERSOM DU HAR SYMPTOMER - da må du få noen andre til å hente desse for deg.

Hurtigtester skal bare hentes ved behov. Dersom en ønsker å ha hurtigtester i bakhånd, kan en kjøpe dette i butikk/apotek.

Hurtigtester kan hentes på Veveriet, Coop Prix Oltedal eller Joker Gilja mandag til lørdag innenfor deres åpningstid (informasjon om åpningstider).

For bruksanvisning se produsentens nettside, for demonstrasjonsvideo scroll ned på siden.

Hva gjør du ved positiv hurtigtest?

• Du må isolere deg fra andre.
  • Du må bestille vanlig test på c19.no.
  • Du må ringe smittesporingsteamet på telefon 901 76 469 (åpent 12.00-20.00 hverdager og 12.00-18.00 i helger)

Lokale regler og anbefalinger

I Gjesdal kommune er det nasjonale anbefalinger og retningslinjer for smittevern som er gjeldende. Disse finner du på regjeringen sin nettside og på helsenorge.no.

Information in English

Information in English - general informasjon about the coronavirus:

To book an appointment for PCR-test, go to www.c19.no.

All testing is done at the emergency room in Klepp, adress: Olav Hålands veg 2, 4352 Kleppe.

You will not be tested without an appointment.

How to retrieve self-test:

• People without symptoms can monday to saturday retrieve self-tests at Veveriet (Ålgård), Coop Prix (Oltedal) or Joker (Gilja) (opening hours). If school classes or kindergarden need to be tested, the school or the kindergarden will hand out the tests.
  • Close contacts with symptoms need to call the infection tracing team number 901 76 469 for self-tests. DO NOT show up at Veveriet, Coop Prix Oltedal or Joker Gilja if you have symptoms of covid-19.

If your self-test is positive for covid-19:

• Isolate yourself
  • Call the infection tracing team i Gjesdal, number 901 76 469 (open 12.00-20.00 Monday-Friday, 12.00-18.00 Saturday and Sunday)
  • Order PCR-test on www.c19.no
Kontaktinformasjon

For generell informasjon om koronavirus gå til www.helsenorge.no eller benytte deres informasjonstelefon: 815 55 015.

Smittesporingsteamet i Gjesdal tlf 901 76 469 (12.00 - 20.00 hverdager og 12.00 - 18.00 i helger)

Media kan henvende seg til André Andreassen (epost: andre.andreassen@gjesdal.kommune.no eller tlf: 959 35 246).