Gjesdal kommune

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom (HFU) gir helsetjenester til ungdom i alderen 13-20 år som er bosatt i, eller oppholder seg i, Gjesdal kommune. Tilbudet er gratis og du trenger ikke å bestille time. Velkommen innom!

SOMMEREN 2024 er vi STENGT i ukene 28 + 29 + 32,  men alle andre uker har vi åpent som vanlig!

Åpningstid: tirsdager kl 14:00-16:00
Du finner oss i 2. etasje på Veveriet, men du kan også nå oss på e-post HFU@gjesdal.kommune.no eller telefon (i åpningstiden) 468 30 308

På HFU er det ansatt helsesykepleier, jordmor og lege. Her kan du få prevensjonsveiledning, resept på prevensjon, innsatt spiral eller p-stav og testing og råd angående kjønnssykdommer.
Du kan også utføre selvtest for Klamydia utenom åpningstidene. Dette er tilgjengelig på handicap-toalettet i 2. etasje.

Er du ferdig med grunnskolen, og mangler vaksiner tilhørende barnevaksinasjonsprogrammet, kan du få disse på Helsestasjon for Ungdom. Dette gjelder også om du/dine foreldre tidligere har takket nei til vaksiner. Ta kontakt for avtale.

Du er også velkommen til å komme innom HFU for samtale om ulike tema som er relevante for deg. Ansatte kan svare på spørsmål om kropp, seksualitet og følelser, og mange ungdommer oppsøker HFU for å snakke om prevensjon, graviditet, abort, spisevansker, depresjon, sorg, ensomhet, vanskelige familieforhold, rus, vold, overgrep og mobbing. Ansatte har taushetsplikt.

Kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer kan ramme alle, og eneste beskyttelsen er bruk av kondom under samleie.
Man kan være smittet uten å merke symptomer, så vi oppfordrer alle til både å beskytte seg og sjekke seg for eventuelle sykdommer i forbindelse med partnerbytte og hvis symptomer. Søk råd og test deg hos Helsestasjon for ungdom.

Mer om seksuelt overførbare sykdommer

Testing for kjønnssykdommer

Prevensjonsveiledning

Ved Helsestasjon for Ungdom kan du snakke med fagpersoner om ulike prevensjonsmetoder, og få veiledning i bruken av dem. Du kan også her få resepter, og hjelp til innsetting og skifte av p-stav og spiral.

Vi deler ut gratis kondomer på HFU, og du kan også bestille dette på gratiskondomer.no.

Les gjerne om ulike andre prevensjonsmetoder på Prevensjonsguiden, eller kom innom for en prat.

Staten bidrar med økonomisk støtte for kvinner mellom 16 og 21 år som ønsker prevensjon. Mange p-piller vil dermed bli gratis for bruker, og du får også mye dekket ved innsetting av p-stav og spiral. Les mer om priser her.

Kontakt

Helsestasjon for Ungdom
Telefon 51 61 44 90