Gjesdal kommune

Fritidskort

Fritidskort

Fritidskortet gir barn fra familie med lav inntekt, gratis adgang til en rekke kulturopplevelser.

Vi er stolt over vår gavmilde samarbeidspartner som gir gratis adgang til disse barna, som også får ta med seg en venn eller forelder. Kongeparken, Jærmuseet og SF kino i Sandnes er blant dem som tilbyr opplevelser for dem med opplevelseskort.

NAV Gjesdal distribuerer fritidskort til familiene. Fritidskortet er et samarbeid mellom private aktører, NAV og kommunen.

Fritidskort gir kortholdere tilgang til en rekke kjekke fritidsaktiviteter.

Jærmuseet

Kortholdere kan besøke alle Jærmuseets anlegg, totalt 5 ganger i året. De har flere anlegg, men de som er mest kjente er Vitenfabrikken, Vitengården og Limagarden. Vitenfabrikken i Sandnes er et sted hvor du kan forske selv naturlig vitenskap, matematikk, energi, astronomi og lokale historie. Finn ut hvor varm hjernen din er, se hvor fort du klarer å reagere og hvor sterk en spindelvebb er. Besøk museets planetarium og finn ut mer om verdensrommet. Vitenfabrikken har også en Tesla-coil, og utstillinger om Figgjo (keramikk) og DBS (sykler). Vitengården på Nærbø har gård med dyr og masse spennende praktiske installasjoner som du kan prøve. Limagarden er et gammelt gårdsbruk utenfor Ålgård som er åpent for besøk om sommer. For mer informasjon og åpningstider gå til www.jaermuseet.no     

Kongeparken 

Kongeparken er hovedkvarter for magi og spenning. Her kan hele familien kose seg med over 60 aktiviteter og opplevelser. NB. Det er juni, juli og august som er hovedsesong. Alle åpningstider finner du til enhver tid oppdatert hos Kongeparken.

Skogsprett klatrepark

 Kortholder får inngang til Skog Sprett klatrepark en gang i året og kan ta med seg en venn eller familiemedlem.  Klatreparken har 5 ulike klatreløyper med forskjellige nivåer, slik at det er alltid spennende og utfordrende. Parken ligger utenfor Ålgård, på vei mot Sandnes. Sjekk Skog Spretts nettside for mer informasjon!  https://skogsprett.no/

Odeon Kino

Kortholdere får gratis kino billetter, som hentes fra NAV. Nærmeste Odeon kino er i Sandnes. Sjekk deres nettsiden for å se programmet. https://www.odeonkino.no/ 

Oltedal paintball

Kortholdere har en gratis dag i året hos Oltedal Paintball og de har lov å ta med seg en venn eller familiemedlem. Paintballing er en spennende aktivitet som foregår utendørs i en spesielle bane i Oltedal. For mer informasjon vennligst a kontakt med Oltedal paintball på telefon på 980 36 660 på eller sjekk deres Facebook side:  https://www.facebook.com/oltedalpaintball

Frilager

Kortholdere kan låne gratis utstyr, via Frilager. De kan låne alt fra kanoer til telt, og fjellsko med mye mer. For å bestille gratis lån via nettsiden www.frilager.no hent først rabattkoden fra bibliotek.    

Ungdomshuset Veveriet

All aktivitet i regi av Ungdomshuset er gratis for kortholdere. Ungdomshuset har mange kjekke aktiviteter i tillegg til åpent hus på mandager og onsdager. Ungdomshuset finner sted på Veveriet.

Arrangementer i regi av Gjesdal kommune

Som kortholder får du gratis billetter til deg og en person på konserter og arrangement, som er produsert av Gjesdal kommune. Du får også bader gratis i kommunens svømmehaller. På bading har du lov å ta med deg 3 personer.