«Vi ere en kohort vi med»

«Vi ere en kohort vi med»

Kanskje hadde Henrik Wergeland begynt slik om han levde nå. Dette pussige ordet kohort er vi blitt kjent med, men med selve pandemien er vi ikke blitt dus. Det tror jeg aldri helt vi blir.

Klikk for stort bilde   

Som du helt sikkert har forstått, 17. mai blir for det meste av den digitale sorten i år også. Vi må holde oss med kohorten vår. De festkledde, jublende og hurraropende barnetogene på Gjesdal, Oltedal, Dirdal, Ålgård og på Karl Johan må utgå i år også. Dessverre. Helse og smittevern må gå først.

Vi er alle lei av pandemien nå, fryktelig lei. Heldigvis skaper vaksinene lys i enden av tunellen, men vi må fortsatt passe på og være tålmodige. Vi må det en stund til.

Selv om feiringen må bli annerledes, forsiktigere og med avstand mellom oss, er det likevel viktig å feire. Jeg oppfordrer dere derfor til å markere dette i kohorten deres. Lag tog i hagen, syng nasjonalsang eller -salme fra terrasse, altan, hage, vindu eller over gjerdet til naboen. Finn på kjekke leker sammen. Kom sammen til gode måltid i kohorten. Delta i bilkortesje, gå på topptur og fortell ungene en god historie fra 17. mai en gang da du som forelder, besteforelder eller oldeforelder var liten.

Få frem flaggene og pynt med rødt, hvitt og blått.

Gjesdal kommune lager sammen med Gjesdalbuen en digital ramme rundt feiringen. På Gjesdalbuens nettside kan du følge denne digitale 17. mai-feiringen fra kl 10.15 – 15.00.

God feiring!

Frode Fjeldsbø

ordfører

Klikk for stort bilde