Gjesdal kommune

Kunst og utsmykking

Kunst og utsmykking

Tilrettelegging og høy kvalitet

Kunst og kultur har mange funksjoner i et samfunn – underholde, utfordre, kommunisere, forføre, imponere og stille spørsmål ved etablerte sannheter.

På sitt beste kan kunst og kultur gi gjenklang og forandre oss for alltid. Kulturavdelingen er opptatt av å tilrettelegge for kunst- og kulturformidling av høy kvalitet.

Utsmykking på Ålgård torg

Ålgård Teppe" er laget av kunstnerduoen Løvass og Wagle og pryder Ålgårds nytt torg. Verket er bygget opp av tekstilmønstre fra den tidligere DFU tekstilfabrikk. Arbeidet er utført i tegl og er "vevd" inn i torgets dekning. Utsmykkingen fikk støtte fra KORO.

TeppeAalgaard_publikasjon_CC_8sider_070618_web (PDF, 2 MB)

Billedkunst, kunsthåndverk, tekstilkunst

I det nye Veveriet er det ulike muligheter for visning av billedkunst. Det finnes utstillingsvegger i gangene i andre og tredje etasje, som kan bli brukt av kunstnere og kulturskolens kunst elever, for å produsere midlertidige utstillinger.

Vi har også egen kunstsal/lesesal i 1. etasje som holder utstillinger i februar, sommer ferien og september. Her ønsker vi å produsere utstillinger med arbeid av lokale kunstnere og kunsthåndverkere, samt tekstilkunst fra over hele verden. 

Er du kunstner eller kunsthåndverker som bor i Gjesdal og ønsker å ha utstilling, ta kontakt med Elizabeth Croft i kulturavdelingen. 

 

 

Kontakt

Elizabeth Croft
Saksbehandler
E-post
Telefon 51 61 42 92
Mobil 90 84 77 61