Gjesdal kommune

Ordfører i Gjesdal

Ordfører i Gjesdal

Ordfører Frode Fjeldsbø

Frode Fjeldsbø, Ap, ble gjenvalgt som ordfører i Gjesdal etter kommunestyrevalget 2023.
Frank Oftedal, H, ble valgt som varaordfører.

Ordførerens kalender

 

Frode Fjeldsbø er født i 1964, født og oppvokst i Bergen, kom til Gjesdal i 1999. Han er gift med Gøril Vølstad, har to barn og fire barnebarn.

Ved valget i 2011 ble Fjeldsbø valgt inn i kommunestyret for Arbeiderpartiet. Han satt som varaordfører i perioden 2011-2013, med Olaug Bollestad (Krf) som ordfører. Siden 2013 har han vært ordfører. I 2015-2019 satt han valgt i fylkestinget. Han sitter i styret i Greater Stavanger, Jærmuseet og Rogaland kranskole, i bedriftsforsamlingen i Lyse, representantskapet i IVAR og Rogaland brann og redning og i valgkomiteen i Lyse.

Fjeldsbø er utdannet som lektor og sosialantropolog fra Universitetet i Bergen. Som sosialantropolog gjorde han sitt feltarbeid i Sør Tyrol i Italia. Han har jobbet på Bergen katedralskole, Time, Kongstein og Hetland videregående skoler. Før han ble ordfører jobbet han på Diakonhjemmet høgskole (nå VID) som studieleder for vernepleierutdanningen og som høgskolelektor.

Han har hatt tillitsverv i en rekke lag og foreninger. Han har sittet i idrettsrådet og var leder for Ålgård fotballklubb fra 2005-2009.